REJSEN

Adventistkirken præsenterer:

Et magasin der tager dig med på en rejse gennem Bibelens univers, 
en rejseskildring om livet fra start til slut. Bladet er udelukkende bibeltekster,
hjulpet af nogle overskrifter. Her på siden kan du få det uddybet og udforske emnerne mere. 

GUDSSYN

... for kærlighed skjuler mange synder. (1 Pet 4,8)

Synssansen er den mest informative af alle vore sanser. Den forsyner os med ca. 80% af alle de sanseindtryk, vi modtager, så at miste synet er et alvorligt handicap. Nu er det dog ikke nødvendigvis sådan, at man behøver at være blind for ikke at kunne se visse ting. Det er ikke alle de synsindtryk, der rammer nethinden, der registres i vores bevidsthed. Man siger også, at det sete afhænger af øjnene der ser. Når vi ser et eller andet, tilfører vi den umiddelbare oplevelse, det vi kan hente fra vore tidligere oplevelser fra lignende situationer, vore forventninger til den fremtidige udvikling indgår også i vores opfattelse af det vi ser. På den måde kan forskellige personer få noget meget forskelligt ud af at opleve det samme, se det samme billede, lytte til den samme musik, eller læse den samme bog, fordi vi ser og oplever med hver vores baggrund. Der sker altså en udvælgelse, en selektion, af det vi ser. Der er noget, vi ser, og der er noget, vi ikke ser, så vi udvikler et selektivt syn, eller en selektiv blindhed.

I 1 Pet 4, 8 hedder det: "Først og fremmest skal I holde fast ved den indbyrdes kærlighed, for kærlighed skjuler mange synder." Kærligheden skjuler mange synder. Du skal elske - står der. Der gives ikke noget alternativ, og dette sikrer, at kærligheden er stabil. Det sete afhænger af øjet, der ser. Guddommelig kærlighed gør blind for synder, når vi mennesker relaterer os til hinanden. Det er alene Guds opgave at vurdere, anklage og dømme eller frelse.

Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte, af hele din sjæl og af hele din styrke. Dette sidste er netop hvad du gør ved at elske din næste, for "alt hvad I har gjort imod en af disse mine mindste små, det har I gjort imod mig." siger Herren.

(Udsnit fra bogen "Gnisten - 3. marts" som kan købes hos www.danskbogforlag.dk)