REJSEN

Adventistkirken præsenterer:

Et magasin der tager dig med på en rejse gennem Bibelens univers, 
en rejseskildring om livet fra start til slut. Bladet er udelukkende bibeltekster,
hjulpet af nogle overskrifter. Her på siden kan du få det uddybet og udforske emnerne mere. 

VI KENDER HAM SOM JESUS

Ingen har nogensinde set Gud; den Enbårne, som selv er Gud, og som er i Faderens favn, han er blevet hans tolk. (Joh 1,18)

Lugten af røgelse gennemsyrer Østens templer som en duft sendt til guderne. I muslimske lande lyder imamens messende opfordring til bøn fem gange dagligt. Kristne kirketårne strækker sig mod Gud i himlen. Bøn er universel. Selv i det verdslige Vesten dukker bønner uventet op. Madonna synger "Like a Prayer." Olympiske guldmedaljevindere folder hænderne og bøjer hovedet i tak til den gud, de mener gav dem sejren.

Hvorfor beder vi? Der kan være mange grunde. Nogle gør det af frygt, bange for, at hvis de ikke overholder gudernes krav, vil endnu mere lidelse ramme dem. Andre beder af tradition og tænker kun lidt over, hvordan de beder og hvad der siges, så længe det gøres, som man altid har gjort.

I bøn udtrykker vi vor forventning om, at Gud kan hjælpe. Til tider er der blot et spinkelt håb, som når soldaten med døden for øje skriger sin desperate bøn om hjælp.

Hvordan er den Gud vi beder til? Menneskers forestillinger er vidt forskellige. Betragter vi de mange forskellige gudsopfattelser, synes forvirringen absolut. Har du grund til at være bange for ham? Er han hævngerrig? Holder han kun med vindere?

Hvordan kan vi vide, hvordan han er? Bibelens svar er enkelt. Gud hedder Jesus. Det er sådan, han er. Jesus er Guds ideelle repræsentant. Han er vor guddommelige Faders tolk.

Himmelske Fader, alt for ofte er mine tanker om dig præget af personlige fordomme og menneskelig tradition. Tit er de kun et udtryk for min egen selviskhed eller frygt. Tak fordi du har vist dig for mig i Jesus, din enbårne søn. Hjælp mig til at vende blikket mod Jesus og se dig som du virkelig er. Amen.

(Udsnit fra bogen "Gnisten - 1. juli" som kan købes hos www.danskbogforlag.dk)