REJSEN

Adventistkirken præsenterer:

Et magasin der tager dig med på en rejse gennem Bibelens univers, 
en rejseskildring om livet fra start til slut. Bladet er udelukkende bibeltekster,
hjulpet af nogle overskrifter. Her på siden kan du få det uddybet og udforske emnerne mere. 

Bare vent og seBare vent og se

Der er nogle ting der virker stærkere og mere spændende, når man hører om dem end når man oplever dem i virkeligheden. Folk tegner fantastiske billeder af hvad det vil sige, at Jesus Kristus kommer igen. Det er svært at vide, hvad det vil sige at verdens Messias en dag kommer tilbage i magt og herlighed. Man kan kun forstille sig det. Men som man siger: der er nogle ting hvor man er nød til at vente og se. Følgende er en refleksion over hvad det vil sige både at vente og derefter at opleve noget så stærkt og overvældende som Jesu Kristi genkomst.

menu-video

menu-bibelen

Første Thessalonkerbrev 4.13-18

Johannes Evangeliet 14,1-7

Jesus' efterfølgere var nødstedte. Stemningen var alvorlig og alligevel intim. Efter Jesus havde vist sine efterfølgere, at han elskede dem højt ved at vaske deres fødder, fortalte han dem, at en af dem om lidt vil forråde ham og en anden vil fornægte ham. De var nedtrykte, og kunne fornemme at noget alvorligt var ved at ske. Kort efter ville de se Jesus arresteret, bragt foran den jødiske domstol og dømt til døden på et kors.

Det er i denne kontekst, at Jesus begynder med disse ord: ’I skal ikke være bange eller urolige’. Jesus tilsidesætter sin egen urolighed om hans kommende smerte og død, for at trøste dem som han elskede, og give dem et håb at se frem til. ’Tro på mig,’ sagde han, bare vent og se – jeg skal nok ’komme tilbage for at hente jer, så I altid kan være sammen med mig der hvor jeg er’. Jesus ser frem til den dag, efter hans død og opstandelse, hvor han kommer igen for at gøre alt ting nyt, for at skabe en ny himmel og jord (Johannes Åbenbaring 21). Den dag vil Jesus komme igen for at tage dem hjem, hvor de igen kan bo med Jesus i hans Fars hus.

Det så mørkt ud for Jesus' efterfølgere i en kort tid, men på grund af Jesus' død og opstandelse, fik de mulighed for at bo sammen med Jesus og Gud for evigt. Jesus forsætter i teksten med at sige: ’Jeg er vejen og sandheden og livet’. Jesus forklarede, at han var deres vej til Guds nærvær, at han var sandheden om Gud (Jesus sagde ’Den, som har set mig, har set Faderen’ Johannes Evangeliet 14,9), og at han er deres billet til det evige liv. Sikke et håb han gav til sine efterfølgere! Hvilket håb er det også for mig: bare vent og se, jeg skal nok ’komme tilbage for at hente jer, så I altid kan være sammen med mig.’

Men, hvis jeg skal være realistisk, er det med at vente og se, ikke altid det vi er så gode til! Bare kig på små børn, når det er jul og de skal vente hele dagen til aften for at pakke deres gaver op! I vores hverdag kan livet til tider virke meget tungt og det er ikke altid let, at holde fast i et håb som Gud har givet os i fremtiden.

Det er der, hvor jeg har behov for at bede Jesus om at give mig et fornyet håb: at han stadig er til og elsker mig midt i mine mørke tider; og at han minder mig om, at han ikke har glemt mig og hans løfte til mig.

Det er der hvor jeg har behov for at bede Jesus om, at vise mig igen, at han stadig er den kærlige Gud han er, at han er den som viste omsorg og kærlighed til samfundets laveste, at han er den som bøjede sig ned for at løfte de svage op igen, at han er den som rørte de spedalske og helbredte dem, at han er den som græd ved graven af sin ven, at han er den som bøjede sig ned for at vaske sine efterfølgeres fødder, og at det er denne Jesus, som stadig er min billet til håbet og livet.

Det er der hvor jeg har behov for igen at høre og læse Jesus' ord til sine ængstelige efterfølgere: ’du skal ikke være bange eller urolig… Tro på mig… jeg kommer tilbage for at hente dig, så du altid kan være sammen med mig.’

Det er der, hvor jeg har behov for at minde mig selv om, at Gud allerede har opfyldt sit løfte om Jesus' første komme! Da Jesus kom til jorden som baby den aller første jul, var det også som resultat af et løfte, som Gud havde givet flere gange før (se også www.rejsen.net/en-unik-helt). Hvis Gud opfyldte sit løfte den gang, hvorfor vil han så ikke igen?

Bare vent og se – Jesus skal nok komme igen, for at hente os, så vi altid kan være der hvor han er.

Nogle af disse tankerne er taget fra: John for Everyone, Part 2, af Tom Wright, Westminster John Knox Press, 2004; Tyndale New Testament Commentaries, John, af Colin G. Kruse, Inter-Varsity Press, 2003.

Rebecca Pedersen