REJSEN

Adventistkirken præsenterer:

Et magasin der tager dig med på en rejse gennem Bibelens univers, 
en rejseskildring om livet fra start til slut. Bladet er udelukkende bibeltekster,
hjulpet af nogle overskrifter. Her på siden kan du få det uddybet og udforske emnerne mere. 

Af få opmærksomhedAt få opmærksomhed

Facebook er et opmærksomhedsfænomen. Det er stedet, hvor man søger opmærksomhed og stedet hvor man giver opmærksomhed. Der er måske mange, der går med en form for abstinenser når de er væk fra facebook eller ikke har adgang til det. Nogle ting sker ret tydeligt og åbenlyst på Facebook mens andre ting sker bag de digitale kulisser - personer imellem. Den opmærksomhed man giver eller får kan være positiv eller negativ, sund eller usund og alt ind i mellem.

Men mon ikke Facebook afspejler noget vi længes efter og har behov for generelt - opmærksomhed. Opmærksomhed kan være livsbekræftende eller negativ og opslidende. Det kan være opbyggende og styrkende eller forførende og selvisk. Opmærksomhed kan begynde i et omsorgsfuldt og tillidsfuldt samarbejde på kontoret eller arbejdspladsen og ende som en truende og destruktiv flirt mellem to parter, der søger opmærksomhed på en upassende måde eller af forkerte årsager.

Fra det øjeblik vi bliver født og indtil vi dør, kræver vi opmærksomhed og livet synes at være en læringsproces i at give og få opmærksomhed ud fra et ægte og uselvisk hensyn til os selv og vores medmennesker. Den bibelske personlighed, Zakæus, fik pludselig en dag opmærksomhed på en måde og på et tidspunkt hvor han slet ikke forventede det (Lukas 19,1-10). Han blev aldrig den samme igen.

menu-video

Jesus gik rundt blandt folk. Hvad gør han så nu? Er det os, der leder efter ham, eller er det omvendt? Klippet er af David Asscherick, en amerikansk præst.

menu-bibelen

Salmernes Bog 139.1-24

 

menu-debat

•  Hvilken slags opmærksomhed trænger du til lige nu?
•  Har du nogensinde sat vigtige ting på spil for at få eller give opmærksomhed bestemt steder?
•  Hvis du kender beretningen om Zakæus, hvordan vil du beskrive den opmærksomhed han fik?
•  Hvor god er du til at styre din opmærksomhed - at være mindfuld?
•  Er der ting eller relationer i dit liv lige nu, der vil nyde godt af mere eller mindre af din opmærksomhed?
•  Hvordan er din opmærksomhed på dit åndelige eller indre liv?